Βιογραφικό

Η Ηλέκτρα Κτενά ολοκλήρωσε σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε με υποτροφία στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paul-Valery III στο Montpellier (Γαλλία).

Εξειδικεύτηκε στην κλινική Ψυχολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων λαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου King’s College London (MSc in Mental Health Studies). Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της εκπαίδευσης συνεργάστηκε με το Biomedical Science Centre Nucleus του King’s College London προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα της με θέμα τη χαμηλή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση και πως αυτή επηρεάζει την θνησιμότητα των ατόμων με σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή και σχιζοσυναισθηματική διαταραχή.

Κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στο συντονισμό ομάδων υποψήφιων – μελλοντικών γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων και συνεχίζει την ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Σήμερα, εργάζεται ως ψυχολόγος στο τμήμα Σχολικής Ψυχολογίας του ιδιωτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ωθηση και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα.. Ακόμη, συνεργάζεται με ιδιωτικά πλαίσια θεραπείας παιδιών και ενηλίκων με κύριο έργο την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών με ψυχοσυναισθηματικές και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και τη συμβουλευτική γονέων.

Στο παρελθόν, έχει συνεργαστεί με την ψυχιατρική και νευρολογική κλινική “ΧΑΡ. Ν. ΣΙΝΟΥΡΗ” ως κλινική ψυχολόγος στο τμήμα βραχείας και χρόνιας νοσηλείας, καθώς και με σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δουλεύοντας θεραπευτικά με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ακόμη, έχει συνεργαστεί με ποικίλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως το Κέντρο Ημέρας για ψυχικά ασθενείς/ Ε.Π.Α.Ψ.Υ., την ψυχιατρική κλινική 414 ΣΝΕΝ, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», την Μαιευτική/Γυναικολογική κλινική «Μητέρα» και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διατηρεί συνεργασία σε εθελοντική βάση με το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και ψυχολογικής υποστήριξης «Συν-Ύπαρξη».